Συνέντευξη «Κόκκινου Ουρανού» για τον Αμερικανικό Νότο και το πρώτο του βιβλίο

Το ιστολόγιο «Κόκκινος Ουρανός» είναι εξαιρετικά επιτυχημένο. Πρόσφατα ο διαχειριστής του εν λόγω ιστολογίου πραγματοποίησε την πρώτη του έκδοση σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Νέα Γενεά». Σήμερα παραχωρεί την πρώτη του συνέντευξη και μιλάει για τον «Κόκκινο Ουρανό» και τον πολυαγαπημένο του Αμερικανικό Νότο.

  1. Ο Κόκκινος Ουρανός είναι από τα γνωστότερα ιστολόγια με μακροχρόνια πορεία. Πώς ξεκίνησες αυτή τη δραστηριότητα, με τι σκοπό και γιατί επέλεξες αυτόν τον τίτλο;

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξεκίνησε το ταξίδι του στην μπλογκόσφαιρα το Νοέμβριο του 2007. Ήμουν πάντα άνθρωπος της ενημέρωσης και της παρατήρησης και εφόσον βρήκα ότι δεν ήταν δύσκολη η κατασκευή ενός ιστολογίου, μέσα από το οποίο θα μπορούσα να δημοσιοποιώ πράγματα που θεωρώ ότι ενδιαφέρουν και άλλους, δεν έχασα την ευκαιρία. Εμπνεύστηκα τον τίτλο από τα λόγια του Χριστού προς τους Φαρισαίους που θέλοντας να Τον πειράξουν, Του ζητούσαν να τους δείξει ένα «σημείο» από τον ουρανό. Και εκείνος, τους είπε: «Όταν γίνει βράδυ, λέτε: Καλός ο καιρός, επειδή, ο ουρανός κοκκινίζει. Και το πρωί: Σήμερα είναι χειμώνας, επειδή, ο ουρανός κοκκινίζει σκοτεινιάζοντας. Υποκριτές, το μεν πρόσωπο του ουρανού ξέρετε να [το] διακρίνετε, τα σημεία των καιρών, όμως, δεν μπορείτε;» (Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο 16:2,3). Το Red Sky Warning σημαίνει στην ουσία την προειδοποίηση που δίνει ο κόκκινος ουρανός. Ότι δηλαδή όλα μαρτυρούν ότι ζούμε στις έσχατες ημέρες.

  1. Το ιστολόγιο παρουσιάζει πολλά θέματα σχετικά με την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό γενικότερα. Τι σημαίνει η πίστη για σένα;

Σε προσωπικό επίπεδο πιστεύω ότι η πίστη αποτελεί ένα βίωμα και όχι μία ιδεολογία. Σε αγώνες συλλογικούς και δη εθνικούς, θεωρώ ότι αποτελεί απαραίτητο εφόδιο. Ο μεγάλος Ρουμάνος εθνικιστής Κορνήλιος Κοντρεάνου έλεγε ότι «πρέπει να ελκυθούν οι ουράνιες δυνάμεις για να επιτευχθεί η νίκη». Ο Παπαφλέσσας προσπάθησε να ξυπνήσει όσους ήταν διστακτικοί για τον αγώνα φωνάζοντας «Έχετε πίστη; Έχετε ψυχή; Αλλιώς καθίστε εκεί που κάθεστε. Ραγιάδες εσείς και τα παιδιά σας». Ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, «ο Σέρβος Χρυσόστομος», έλεγε ότι «όσο σε έναν λαό η ψυχή είναι ζωντανή και δυνατή τίποτε δεν χάνεται». Στους σημερινούς καιρούς όποιος θέλει να σταθεί όρθιος απέναντι στην λαίλαπα της Νέας Τάξης, ατομικά αλλά και συλλογικά, πρέπει να «ενδυθεί δύναμη εξ ύψους».

  1. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η μεγάλη επιτυχία του ιστολογίου Κόκκινος Ουρανός;

Προσπάθησα να υπάρχει ποικιλία στην αρθρογραφία, (πάντα στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης θεματολογίας) ώστε να μην καταπιάνεται ο ΚΟ με ένα δύο θέματα. Ποτέ δεν με ενδιέφερε η mainstream ειδησεογραφία και άποψη και έστρεψα τα μάτια μου κυρίως στον εκτός Ελλάδας χώρο, προσπαθώντας να βρίσκω αξιόλογα άρθρα και αναλύσεις και να τις μεταφέρω στο ελληνικό κοινό. Όπως γράφω και κάτω από το banner, ο ΚΟ ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους… Επίσης, κάθε τι που διαβάζω, πάντα το τσεκάρω πριν το ανεβάσω, ώστε το ιστολόγιο να κρατήσει μία σοβαρότητα.

  1. Ο εθνικισμός φαίνεται ότι σιγά-σιγά αναδύεται και πάλι στον αφρό της ευρωπαϊκής ιστορίας ελέω παγκοσμιοποίησης και καταπιέσεως από το τυραννικό καθεστώς της πολιτικής ορθότητας. Ποια είναι η δική σου κρίση για την εποχή μας και για τα όσα προμηνύονται;

Γενικά ως άνθρωπος, δεν είμαι αισιόδοξος. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι οι δυνάμεις που προωθούν και επιβάλλουν την παγκοσμιοποίηση έχουν ένα τεράστιο οπλοστάσιο με πληθώρα όπλων που τα χρησιμοποιούν επιδέξια για να επιτελέσουν τα σχέδιά τους. Η εργαλειοποίηση της πανδημίας είναι ένα από αυτά. Η τυραννία της πολιτικής ορθότητας ένα άλλο. Ο έλεγχος της πληροφορίας επίσης. Η δαιμονοποίηση του εθνικισμού το ίδιο. Όπως και η επίθεση στον χριστιανισμό και την παράδοση. Χρειάζονται συντονισμένες δράσεις, αλλά και ικανά πρόσωπα που θα δώσουν την μάχη με σθένος, αλλά και με σύνεση, μέχρις εσχάτων.

  1. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησες το πρώτο σου βιβλίο με τις εκδόσεις ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ. Το θέμα του είναι ο πόλεμος για την ανεξαρτησία των Νοτίων. Τι σημαίνει η ιστορία αυτή για σένα;

Από μικρό παιδί αγαπώ παράφορα το Νότο! Με θλίβει αφάνταστα το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια κάθε τι που συνδέεται με αυτόν δέχεται λυσσαλέα επίθεση από το σύστημα το οποίο, δυστυχώς, ερήμην αντίστασης, έχει καταφέρει να τον συκοφαντήσει. Η σημαία των Νοτίων θεωρείται πλέον «ρατσιστική» και ένα μεγάλος αριθμός αγαλμάτων και μνημείων στις νότιες πολιτείες αποκαθηλώθηκε από τις ορδές των ταλιμπάν της πολιτικής ορθότητας. Συγκινούμαι με τον αγώνα των Νοτίων που υπερασπίστηκαν με γενναιότητα την γη τους από τους Βόρειους εισβολείς και για μένα η σημαία των Νοτίων είναι συνώνυμη με την ελευθερία και την “rebel” νοοτροπία.

  1. Ποιοι μύθοι καταρρίπτονται στο βιβλίο αυτό;

Δεν υπήρξε ποτέ «εμφύλιος». Βόρειοι και Νότιοι ήταν δύο διαφορετικοί λαοί. Δύο έθνη απόλυτα εχθρικά χωρισμένα, όπως είχε πει ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, James Hammond. Οι νότιες πολιτείες είχαν κάθε δικαίωμα να αποσχιστούν από την Ένωση. Ο Λίνκολν αποφάσισε να τις τιμωρήσει. Ο πόλεμος δεν έγινε φυσικά, για την δουλεία. Το έχει δηλώσει ο ίδιος ο Λίνκολν! Δεκάρα δεν έδινε ο «δίκαιος Αμπ» για τους μαύρους. Ποιος ξέρει ότι ήθελε να τους στείλει στην Αιτή; Όλο το αιματοκύλισμα έγινε για τους φόρους και τους δασμούς. Οι νότιοι πολεμούσαν για να ζήσουν ανεξάρτητοι. Ο στρατός με τα γκρι είχε στις τάξεις του Ινδιάνους, Μεξικάνους, Κουβανούς, Ασιάτες, Εβραίους, Αφροαμερικάνους και (ναι!) και Έλληνες. Πόσο «ρατσιστικό» είναι αυτό; Οι Βόρειοι ήταν αυτοί που έφεραν το δουλεμπόριο στην Αμερική. Αφρικανοί αιχμαλώτιζαν δικούς τους από άλλες φυλές και τους παρέδιδαν στους λευκούς, ενώ κρατούσαν «εμπόρευμα» και για τους εαυτούς τους. Και στην Αμερική υπήρχαν μαύροι ιδιοκτήτες σκλάβων. Ποιος γνωρίζει ότι ο πρώτος ιδιοκτήτης σκλάβων ήταν μαύρος; Μόνο ένα μικρό ποσοστό λευκών, γύρω στο 3%, είχε σκλάβους. Η «Καλύβα του Μπάρμπα Θωμά», που έκανε όλες τις κυρίες στον Βορρά και στην Ευρώπη να κλαίνε, ήταν ένα παραμύθι. Υπάρχουν επιστολές – ντοκουμέντα πρώην σκλάβων στα παλιά αφεντικά τους που καταρρίπτουν τις μυθοπλασίες των Γιάνκηδων, καθώς φανερώνουν τον αμοιβαίο σεβασμό που υπήρχε ανάμεσά τους. Η (πρώτη) Κου Κλουξ Κλαν που γεννήθηκε στις στάχτες της «Ανασυγκρότησης», ήταν μια αντιστασιακή οργάνωση με κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις. Στόχος της ήταν να μπει ένας φραγμός στις αυθαιρεσίες των Γιάνκηδων κατακτητών, των διεφθαρμένων πολιτικών και των σιχαμερών συνεργατών τους. Ποιος ξέρει ότι υπήρχε και παράρτημα της Κου Κλουξ Κλαν που αποτελείτο από μαύρους! Τα ψέματα που έχουν ειπωθεί για το Νότο είναι ατελείωτα. Σε αυτό το βιβλίο θα δείτε όλα αυτά να αποδομούνται.

  1. Ποιες προσωπικότητες της ιστορίας του πολέμου αυτού θεωρείς ότι ξεχωρίζουν και ποιες σε εμπνέουν;

Πολλές. Ποιον να πρωτοθυμηθώ; Τον θρυλικό «βράχο» Thomas “Stonwall” Jackson, το «δεξί χέρι» του στρατηγού Λη, έναν άνθρωπο σπουδαίων στρατιωτικών ικανοτήτων και απαράμιλλου θάρρους που ταυτόχρονα είχε μια βαθιά πίστη στον Θεό και που αν δεν χτύπαγε, κατά λάθος, από πυρά δικών του, θα είχε εξελιχθεί αλλιώς ο πόλεμος. Τον Nathan Bedford Forrest που σκορπούσε τον τρόμο όταν όλα έδειχναν χαμένα; Δική του η φράση «Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα με σκοτώσει και θα μείνει ζωντανός!». Τον John Mosby, το θρυλικό «γκρι φάντασμα», διοικητή ιππικού με τις κεραυνοβόλες επιδρομές του και φυσικά το πιο μεγάλο όνομα του «εμφυλίου», τον ιδιοφυή αλλά και ενάρετο στρατηγό Robert E. Lee, τον οποίον ο Τσώρτσιλ είχε χαρακτηρίσει «τον ευγενέστερο Αμερικανό που είχε ζήσει ποτέ και έναν από τους μεγαλύτερους διοικητές στα χρονικά του πολέμου».

  1. Πώς επηρέασε την παγκόσμια ιστορία η ήττα των Νοτίων;

Eξ αιτίας της ήττας του Νότου γεννήθηκε ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός. Εάν ο Νότος είχε κερδίσει την ανεξαρτησία του, οι ΗΠΑ δεν θα εξελίσσονταν ποτέ σε «παγκόσμιο χωροφύλακα». Δεν θα γνωρίζαμε την λέξη «πλανητάρχης». Με την υποταγή του «αντάρτη» Νότου, η Αμερική μετατράπηκε σε ογκώδη οικονομικό – στρατιωτικό οδοστρωτήρα που ισοπεδώνει τα ήθη και τις συνειδήσεις άλλων λαών με τις γνωστές συνέπειες. Επίσης, πρέπει επιτέλους να μάθουμε, ότι ήταν οι αξιωματικοί των Βορείων αυτοί που επιδόθηκαν στην σφαγή των Ινδιάνων. Οι «Ινδιάνικοι Πόλεμοι» ήταν στην πραγματικότητα μια συνέχιση εξόντωσης που ξεκίνησε η κυβέρνηση Λίνκολν.

  1. Όπως είπαμε, το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο του Κόκκινου Ουρανού. Αυτό σημαίνει ότι το αναγνωστικό κοινό σου πρέπει να περιμένει και νέα έκδοση;

Είναι σχεδόν έτοιμο, το δεύτερο, που έχει θέμα «Κομμουνισμός». Και εκεί υπάρχει ένα πλούσιο υλικό με πολλές «ενοχλητικές» αποκαλύψεις και ντοκουμέντα. Νομίζω, και χωρίς να θέλω να υπερβάλλω, όπως και το βιβλίο «Οι Νότιοι» και αυτό το βιβλίο θα είναι μοναδικό στο είδος του.

  1. Τι μήνυμα στέλνεις στους φίλους και αναγνώστες του Κόκκινου Ουρανού;

Όλα αυτά τα χρόνια, οφείλω να πω, έχω στηριχθεί από τους αναγνώστες του ΚΟ. Μερικά σχόλιά τους είναι πραγματικά συγκινητικά. Τους ευχαριστώ. Αν και τα τελευταία 2-3 χρόνια ομολογώ ότι, για διάφορους λόγους, έχω κατεβάσει ταχύτητες (υπήρχαν εποχές που ανέβαζα 3 άρθρα την ημέρα) εν τούτοις, είναι σημαντική η ανταπόκρισή τους. Η αλήθεια είναι ότι οι καιροί είναι κακοί. Στην σκοτεινή οργουελική εποχή που ζούμε είμαστε όλοι «εγκληματίες σκέψης». Ας στηρίξουμε κάθε φωνή που μάχεται, με όποιον τρόπο μπορεί, το θηρίο της Νέας Τάξης. Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη!

Το βιβλίο «Οι Νότιοι» μπορείτε να το ζητήσετε από το βιβλιοπωλείο «Εκτωρ»

Ο «Άνθρωπος του Θεού» και ο «Άγιος του κινηματογράφου»

10 Νοεμβρίου, 2021

Ο Αλέξανδρος Καρράς μιλά για την έκδοση των Απάντων του Ίωνος Δραγούμη

10 Νοεμβρίου, 2021